Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Medium uit Geldrop moet jaar naar ziekenhuis

GELDROP - Een Geldroppenaar die zijn huis in brand stak, moet een jaar worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Die maatregel legde de rechtbank in Den Bosch dinsdag op aan de 48-jarige Remi O. 

De rechtbank acht de man, die kampt met stoornissen, volledig ontoerekeningsvatbaar. O. stak in oktober vorig jaar spullen in zijn huis aan. Dat had te maken met een huisuitzetting wegens een huurachterstand.

Twee dagen voordat hij zijn woning uit zou moeten, was hij daardoor in de stress geraakt. De man vertelde de rechtbank dat hij een medium is en dat niemand zonder dezelfde ervaring kan begrijpen wat dat betekent.

  1. Spectaculaire ballonvaart voor Eindhovense Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlanding’

    Spectacu­lai­re ballon­vaart voor Eindhoven­se Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlan­ding’

    EINDHOVEN - Of ze enig moment in paniek is geweest? Welnee! Dit was juist een ervaring om nooit te vergeten. Angela Jegerings (40) zat samen met haar twee jonge kinderen en echtgenoot in de luchtballon die zondagavond een noodlanding moest maken op een klein voetbalveldje in Eindhoven. Tientallen buurtbewoners hielpen mee om het toestel veilig aan de grond te krijgen. ,,De kinderen vonden het helemaal geweldig.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
4175 stemmen