Volledig scherm
De Belgische band Intergalactic Lovers is een van de ruim zeventig acts tijdens DDW Music in Eindhoven.

Meer dan zeventig artiesten op DDW Music in Eindhoven

VIDEOEINDHOVEN - Meer dan zeventig artiesten spelen op elf verschillende plekken in Eindhoven tijdens de derde editie van DDW Music (tussen 21 en 29 oktober). Het festival is onderdeel van de Dutch Design Week.

De solo-artiesten en bands bivakkeren in alle hoeken van de (alternatieve) muziekscene. Zo komen genres als elektro, folk, hiphop en indie aan bod. Op de podia staan onder anderen de Deense singer-songwriter/producer  Alex Vargas, componist en pianist Joep Beving, de Belgische indie-band Intergalactic Lovers en de Noord-Ierse instrumentale rockers van And So I Watch You From Afar. Ook de veelzijdige Amerikaanse band Quiet Hollers (alt-country, indie) is present.

DDW Music (een initiatief van Dutch Design Week, popzaal De Effenaar en boekingsbureau Friendly Fire) vindt plaats in onder meer het TAC, café Altstadt, Stroomhuis, De Effenaar, The Student Hotel en café Wilhelmina. Op een aantal concertlocaties zullen vijf verschillende ontwerpers de bezoekers verrassen met innovatieve decors. In het DDW Music Lab op het Ketelhuisplein kunnen geïnteresseerden workshops volgen en experimenteren met geluid.

Alle optredens (met uitzondering enkele 'specials') zijn gratis op vertoon van een DDW-ticket. Wie geen kaartje heeft voor de Dutch Design Week, betaalt vijf euro bij de ingang van de podia.

Vooruitblik

Speciaal voor het ED kijkt een van de artiesten, dj LeFtO, vanuit zijn 'schatkamer' alvast vooruit op zijn set tijdens DDW Music. De Belgische dj (echt naam: Stéphane Lallemand) geldt als een belangrijk smaakmaker in Europa. Hij stond op onder andere Pukkelpop en Lowlands. Samen met landgenoot Krewcial maakte hij een remix-album voor het beroemde jazzlabel Blue Note. Hij was dit jaar de sleutelfiguur in de documentaire-serie In Transit van regisseur Kurt De Leijer. Daarin gaat LeFtO op ontdekkingsreis in de underground-scenes van onder andere Brussel, Los Angels en Londen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven