Volledig scherm
PREMIUM
Leden van The Ruggeds repeteren voor de premièreshow, die vrijdag te zien is in het Parktheater. © FotoMeulenhof

Meer risico en improvisatie in tweede theatershow The Ruggeds uit Eindhoven

EINDHOVEN - Breakdancegroep The Ruggeds maakte in snel tempo internationaal furore. Hun tweede theatervoorstelling, Between Us, gaat vrijdag in het Parktheater in première. Daarna wordt het stuk door het hele land nog 17 keer wordt opgevoerd.

In de artiestenfoyer van het Parktheater, waar de heren deze dagen voor het laatst repeteren, hangt een ontspannen sfeer. Als Ruggeds-lid Sjoerd Poldermans voor de zoveelste keer het refreintje van Daft Punk’s Something About Us zingt, vinden zijn kornuiten het wel goed geweest. ,,Nu kennen we het wel hè.” Er wordt gelachen, veel gelachen. ,,Deze cola, da’s light. Dat is geen echte cola”, zegt een ander. Weer gelach.

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven