Volledig scherm
© Thinkstock

Meerdere inbraken in Eindhoven en Helmond mogelijk opgelost: huis aangetroffen vol met tv's en computers

EINDHOVEN - De politie zegt vier inbraken in Eindhoven en Helmond mogelijk opgelost te hebben nadat zaterdagavond in Eindhoven drie mannen zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Eindhoven en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Rond 23.00 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de Stevinstraat. Eenmaal daar zagen de collega’s een man op straat lopen met een doos in zijn handen.

Ze besloten de man te controleren en na enig onderzoek bleek dat de goederen in de doos afkomstig waren van een inbraak die was gepleegd bij een huis in de Stevinstraat. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Handlangers

Verder onderzoek leverde een adres op van een huis in Eindhoven waar mogelijke handlangers van de aangehouden verdachte zouden verblijven. De woning werd doorzocht en er werden inderdaad twee andere verdachten aangetroffen en aangehouden. 

Tijdens de doorzoeking werden niet alleen spullen gevonden die uit het huis aan de Stevinstraat kwamen, maar ook buit van andere woninginbraken. Het gaat daarbij om zaken als telefoons, televisies, geluidsinstallaties en computers die afkomstig zijn van in ieder geval drie inbraken in Eindhoven en eentje in Helmond. 

Mogelijk meer inbraken opgelost

Nog niet alle goederen zijn onderzocht, dus mogelijk dat blijkt dat er ook nog andere inbraken zijn opgelost. Het aangehouden drietal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven