Volledig scherm
foto ter illustratie © PZC

Meeste flitsboetes van Brabant uitgedeeld in Eindhoven

EINDHOVEN – Bestuurders die graag stevig het gaspedaal intrappen, worden in Brabant het vaakst betrapt in Eindhoven. Vorig jaar werden in de lichtstad bijna 145.000 bestuurders geflitst en vervolgens beboet. Landelijk gezien staat Eindhoven op de derde plek.

Flitspalen legden in 2017 zo'n 4,1 miljoen verkeersovertredingen vast. Dat zijn er iets minder dan in 2016. Toen werden 4,3 miljoen boetes uitgedeeld. Het overgrote deel van de overtreders reed te hard, concludeert het Ministerie van Justitie en Veiligheid woensdag op basis van een analyse van verkeersboetes.

Niet alleen in Eindhoven werden hardrijders vaak op de bon geslingerd. Ook in de gemeenten Rotterdam (169.000 boetes) en Amsterdam (126.000 boetes) was het vaak raak.

Drukke flitspaal

Een paar jaar geleden bleek de drukst flitsende paal in Eindhoven op de kruising van de rondweg met de Zeelsterstraat te staan. Verreweg de meeste overtredingen hadden betrekking op een te hoge snelheid. 

De flitspaal werd vorig jaar april weggehaald vanwege de onduidelijke situatie alhier en het enorme hoge aantal boetes. In de ruim drie maanden dat de paal nog functioneerde, leverde dat 6.898 boetes op, in de jaren ervoor 39.346 (2016) en 51.566 (2015). 

Eerste plek

Helmond had een paar jaar geleden de twijfelachtige eer om de 'best renderende' flitspaal van de provincie te hebben. De flitspaal op de kruising Europaweg - Hortsedijk - Mierloseweg flitste toen in een paar maanden tijd 18.821 keer, waarvan 18.470 keer voor hardrijders. 

De beruchte paal in Helmond staat in 2017 met 33.140 boetes op de eerste plek. Het afgelopen jaar werden hardrijders ook op andere plekken in Helmond regelmatig betrapt. Zo werden er in totaal 77.731 bestuurders geflitst en beboet vanwege te hard rijden en werden 7361 mensen op de bon geslingerd vanwege rijden door rood licht. 

Flitsboetes in Nederland

Benieuwd hoeveel flitsboetes er in de verschillende provincies zijn uitgedeeld? Bekijk hieronder het aantal flitsboetes voor snelheidsovertredingen en het rijden door rood per provincie.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven