Volledig scherm
© Blog willemm.nl

M&M-sorteermachine van TU/e-student gaat de wereld over

VIDEOEINDHOVEN - Iedereen heeft het als kind wel eens gedaan: M&M-chocolaatjes of Skittlesnoepjes op kleur sorteren. Dankzij TU/e-student Willem Pennings kan dat nu ook met een machine. 'Het stond al jaren op mijn to do-lijstje', schrijft hij op zijn blog.

De machine gebruikt een zogeheten RGB-sensor, die kleuren kan onderscheiden. Op de video die de student Werktuigbouwkunde van zijn machine maakte, is te zien dat deze de Skittles keurig per kleur in het juiste bakje deponeert. Het duurt wel even voor de machine klaar is: een zak van 300 gram werkt het apparaat binnen 2 à 3 minuten weg. De uitvinding spreekt tot de verbeelding: het filmpje van de sorteermachine is al meer dan 15 miljoen keer bekeken via Facebook en Youtube.

Of je er ook iets aan hebt? In elk geval wel als Van Halen nog eens in de buurt komt. De rockband is niet alleen wereldberoemd vanwege hits als Jump en Why Can't This Be Love, maar ook vanwege een bijzondere kleedkamereis. De leden staan erop dat zij M&M's in de kleedkamer krijgen voorgeschoteld. De bruine chocolaatjes dienen echter uit het bakje te zijn verwijderd.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven