Volledig scherm
PREMIUM
De kruising Vestdijk, Ten Hagestraat en Kanaalstraat in Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen

Meningen verdeeld over schrappen knip in Vestdijk Eindhoven

EINDHOVEN - Eindelijk een einde aan de chaos en drukte op omliggende straten als het 'onding’ van een knip op de Vestdijk in Eindhoven verdwijnt? Of levert het doorgaand verkeer dat straks weer mogelijk wordt, dwars door de stad, alleen maar meer auto’s, meer luchtvervuiling en minder leefbaarheid op? De meningen in de stad zijn verdeeld. 

In de Stichting Detailhandelsplatform Binnenstad Eindhoven (SBDE) leven beide meningen zelfs naast elkaar, zegt voorzitter Bart Meijer. Hijzelf vreest dat de wachtrijen voor stoplichten weer toenemen als op de versmalde Vestdijk alsnog doorgaand verkeer wordt toegelaten. ,,Aan die automobilisten die door de stad rijden heeft de binnenstad niet veel. Dat levert alleen maar problemen op voor de mensen die wel in het centrum moeten zijn”, aldus Meijer. Maar hij heeft ook al ‘enthousiaste’ reacties gehoord. ,,Er zijn ook leden die zeggen ‘top’, want nu komt er een einde aan de chaos bij de knip: verkeer dat gevaarlijk draaide of via de Tramstraat weg probeerde te komen. Daar zit natuurlijk ook wel wat in.”

  1. Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA
    PREMIUM

    Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA

    EINDHOVEN - Waarom wordt iedereen altijd in een genderrol gestopt, waarom zijn mannen en vrouwen niet gelijk, en vooral: waarom moet er anno 2019 nog gediscussieerd worden over de gelijkheid van mensen? Deze vragen houden de Canadese Jess Oberlin (34) uit Eindhoven bezig al sinds ze een klein meisje was. In het piepkleine dorpje Kars in Ottawa, Canada, waar ze als excentriek meisje tegenover de rest van het dorp stond, maar ook nu in Eindhoven. Ze strijdt voor de gelijkheid van gender-identiteiten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven