Volledig scherm
PREMIUM
Ben Lambrechts © .

Met een Nederlands havo-diploma voortaan welkom op Belgische scholen

HASSELT - Eerst kon het niet, maar nu wel: studeren in België met een havo-diploma als vooropleiding. Bovendien is studeren over de grens goedkoper en duurt korter. 

Onderwijsdirecteur Heidi Croes van PXL Hogeschool in Hasselt (B) heeft het vaak meegemaakt. Nederlandse havo-scholieren en hun ouders die enthousiast naar de informatiedag in Hasselt kwamen om daar te horen wat ze niet wilden horen. Een havo-diploma geeft geen toegang tot het Vlaamse onderwijs. ,,Dat was een grote teleurstelling voor ze", zegt ze. 

  1. Bewoner Woenselse Poort krijgt 4,5 jaar cel en tbs na woningoverval en poging tot verkrachting van 94-jarige vrouw in Eindhoven

    Bewoner Woenselse Poort krijgt 4,5 jaar cel en tbs na woningover­val en poging tot verkrach­ting van 94-jarige vrouw in Eindhoven

    EINDHOVEN - Mohammed N. (42) uit Hoogeveen is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar en tbs met dwangverpleging voor het beroven en aanranden van een 94-jarige vrouw in Eindhoven. Dat gebeurde in maart in 2015. Diezelfde dag mishandelde hij twee mannen. De rechtbank Oost-Brabant legde de man eerder, in februari 2016, zes jaar gevangenisstraf op.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven