Met man en macht aan het werk om stormschade in Eindhoven op te ruimen

VideoEINDHOVEN - Het noodweer van dinsdagavond zorgt voor veel bedrijvigheid in de regio. Boomrooierij Weijtmans uit Udenhout heeft er zijn handen vol aan en is momenteel alleen al in Eindhoven met vijf ploegen aan het werk om de ravage weer op te ruimen. Vooralsnog gaat het er vooral om gevaarlijke situaties veilig te stellen. De hele klus gaat naar verwachting maanden duren. 

,,We wisten natuurlijk van tevoren dat het een rommeltje zou worden, maar dit  weer was wel heel extreem", zegt Stijn Michiels, chauffeur op de containerwagen. ,, Dinsdag had onze baas al gevraagd wie beschikbaar waren die avond en nacht. We stonden dus eigenlijk al in de startblokken. Terecht, zo bleek, want die nacht moesten we meteen al met drie ploegen vol aan de bak.”

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen