Volledig scherm
Breaking the Silent © Breaking the Silent treedt in 2019 op in The Box als onderdeel van FemMe (Female Metal Event).

Metalvrouwen vieren volgend jaar hun festival in Hilvarenbeek: FemMe verlaat Eindhoven

HILVARENBEEK - The Box, jongerencentrum in Hilvarenbeek, kan op zijn agenda van volgend jaar een luid klinkende naam bijschrijven. Het driedaagse festival FemMe, kort voor Female Metal Event, speelt zich op  11, 12 en 13 oktober in het nog nieuwe pand aan de Bukkumweg af.

FemMe, dat dit weekend nog op drie locaties in Eindhoven thuis is geweest, heeft als uitgangspunt dat een band minstens één vrouw in de gelederen moet hebben. De bands komen uit de hele wereld.

,,FemMe gaat weg uit Eindhoven en wil in een afgeslankte versie bij ons verder gaan", zegt Marc Appels van The Box. ,,We hebben met de organisatie het festival op onze locatie afgestemd. De capaciteit zal geen probleem zijn. Als The Box zijn we blij met FemMe een mooi indoor evenement naar Hilvarenbeek te kunnen halen. Het geeft ons ook de kans om The Box draaiend te houden zonder ergens aan te hoeven kloppen."

Appels kan al enkele namen van optredende bands geven: Sleeping Sun – A Tribute To Nightwish uit Duitsland, Breaking the Silent uit Canada, Maiden uniteD uit Nederland en Voodoo Vegas uit Engeland. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven