Volledig scherm
Een artist's impression van het verbouwde pand op de hoek Vestdijk-Nieuwstraat. De opbouw is nieuw, de rest wordt verbouwd. Illustratie: Architect Toon van Aken © Architect Toon van Aken

Metamorfose voor hoek Vestdijk-Nieuwstraat Eindhoven

EINDHOVEN - Het wooncomplex op de hoek Vestdijk-Nieuwstraat krijgt een metamorfose. Op het dak verrijzen twee verdiepingen met appartementen. 

De hoek Vestdijk-Nieuwstraat gaat er heel anders uitzien als het plan van de projectontwikkelaar Down Town Eindhoven Vastgoed is uitgevoerd. Bovenop het appartementencomplex en het casino komen twee extra verdiepingen. Het aantal woningen groeit van 16 grote nu naar een mix van 57 straks. 

Dat vertelt Luc van Aken van Down Town Eindhoven Vastgoed over het plan. De vergunning is verleend, het pand is inmiddels gestript, de bouw kan eind deze maand waarschijnlijk beginnen. Van Aken hoopt de nieuwe woningen dit voorjaar op te leveren.  

De appartementen worden 40 tot 80 vierkante meter groot. ,,We hebben ervoor gekozen niet de kleinste te bouwen om verschillende doelgroepen te kunnen bedienen", aldus Van Aken. De woningen worden in ieder geval verhuurd, maar het kan ook zijn dat de projectontwikkelaars uiteindelijk kiezen voor de verkoop van een deel van de appartementen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven