Volledig scherm
Een van de twee gele beelden op blauwe sokkel is gestolen. Het beeld stond bij de ingang van het Natlab in Eindhoven. © Frank van der Linden

Metershoog beeld voor Natlab in Eindhoven gestolen: Effie past niet onder je jas

EINDHOVEN - Wie o wie heeft Effie gestolen? Het drie meter hoge beeld werd afgelopen weekend ontvreemd voor de deur van het NatLab in Eindhoven. Daar werd het Eindhoven Film Festival (EFF) gehouden.

Eerst was EFF-directeur Frank van der Linden nog een beetje boos, nadat hij de diefstal van Effie had ontdekt. ,,Want wie doet nou zoiets!" Later zag hij het als een daad van jeugdige overmoed. En gisteren kon hij er zelfs een blijk van waardering in zien. Zo'n beeld van drie meter verstop je immers niet zomaar onder je jas. Effie is een 'imaginair beest', dat dient als logo voor het vierdaagse festival, dat zondag in het NatLab werd afgesloten. Elk filmfestival heeft immers een dier als logo.

Het stond bij de ingang van het filmhuis aan de Kastanjelaan, voordat het in de nacht van vrijdag op zaterdag van de sokkel werd getrokken en verdween. Van der Linden vermoedde dat een groep filmers die het festival vrijdag heeft bezocht er meer van wist en vroeg een van hen eens rond te kijken. Het leverde een antwoord van een ander op.

,,Die erkende dat hij erbij betrokken was, maar zou niet weten waar het beeld nu is", vertelt hij. ,,Mogelijk duikt het hier en daar op bij een studentikoze gebeurtenis."

Sponsors

Een groot probleem is het niet, erkent Van der Linden. ,,We hadden het cadeau gekregen van Microlab, een van onze sponsors. Die hebben al laten weten graag een nieuwe te willen maken."

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven nog uren dicht
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven nog uren dicht

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Volgens Rijkswaterstaat blijft de weg nog tot ongeveer 21.00 uur dicht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven