De Eindhovense burgemeester John Jorritsma is voorzitter van Metropoolregio Eindhoven
Volledig scherm
De Eindhovense burgemeester John Jorritsma is voorzitter van Metropoolregio Eindhoven © Rene Manders/DCI Media

Metropoolregio Eindhoven, waarin 21 gemeenten samenwerken, blijft ‘stroperige’ organisatie

EINDHOVEN - Meer dan vier jaar na een snoeihard rapport is er bij de Metropoolregio Eindhoven (MRE) weinig verbeterd. Burgemeesters, wethouders en ambtenaren ervaren het samenwerkingsverband van 21 gemeenten nog steeds als ‘stroperig’. 

 1. PSV wil geld zien voor ‘verbazingwekkende’ overstap Dirkx naar Belgische ploeg van Van Bommel
  PREMIUM
  AFKOOPSOM

  PSV wil geld zien voor ‘verbazing­wek­ken­de’ overstap Dirkx naar Belgische ploeg van Van Bommel

  PSV stelt zich op het standpunt dat de overstap van jeugdtrainer en oud-speler Jürgen Dirkx (46) naar het Belgische Royal Antwerp FC niet zonder de betaling van een afkoopsom tot stand kan komen. Dirkx heeft kenbaar gemaakt te willen vertrekken, maar had nog een contract voor een jaar en was voor komend seizoen de beoogd trainer voor PSV onder 18. Hoeveel geld PSV wil zien, is niet bekend.
 2. Somerens burgemeester Blok tijdens verhoor in rechtbank: ,,Ik dacht dat we open, eerlijk en integer met elkaar omgingen”
  PREMIUM

  Somerens burgemees­ter Blok tijdens verhoor in rechtbank: ,,Ik dacht dat we open, eerlijk en integer met elkaar omgingen”

  DEN BOSCH/SOMEREN - Er is tegen haar gescholden. Er zijn uitingen gedaan die niet door de beugel kunnen en de inmiddels ontslagen wethouder Guido Schoolmeesters hield zich niet altijd aan gemaakte afspraken. Somerens burgemeester Dilia Blok was gisteren tijdens haar verhoor in de Bossche rechtbank uiterst kritisch op de handelwijze van haar voormalige bestuurscollega.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven