Volledig scherm
© Irene Wouters

Mien Dillen-Hazeleger (1928-2018) uit Eindhoven: De sigarenwinkel was haar leven

NecrologieEINDHOVEN - Dik vijf decennia verkocht ze sigaren, sigaretten en pijptabak. Klanten hoopten op een glimp van haar man, topscorer bij PSV. Maar Coen Dillen liet de winkel over aan zijn vrouw Mien.

Ze stond het grootste deel van haar leven bekend als de vrouw en sinds 1990 als de weduwe van Coen Dillen, de PSV-voetballer die sinds 1957 met 43 goals te boek staat als topscorer aller tijden in de eredivisie. Maar haar ziel en zaligheid heeft ze in haar sigarenwinkel aan de Frederiklaan gestopt, vlak bij het Philips Stadion. Maar liefst 55 jaar stond ze achter de toonbank. Ook drie overvallen konden haar niet klein krijgen. Toen ze in 2011 na een val niet meer herstelde, kwam ze terecht in het nabijgelegen verzorgingshuis Vonderhof, waar bleek dat ze leed aan dementie. Woensdag is Mien Dillen-Hazeleger daar overleden. 

In 1957 nam Mien de bestaande winkel over. 'Coen Dillen', kwam er op de etalageruit staan. Maar Coen was er zelden te zien. Mien dreef de zaak zes dagen per week, tot de sluiting in 2012. ,,Wij hebben vaak gezegd dat ze er mee kon stoppen en van het leven genieten", zegt haar zoon Rob, ,,maar de winkel wás haar leven."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7468 stemmen