Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouwwijk bij de Tijgerstraat/Neushoornstraat Eindhoven © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

‘Miljard van rijk voor corporaties is niet genoeg’, zegt regio Eindhoven-Helmond

EINDHOVEN - Het kabinet wil voor de komende tien jaar een miljard beschikbaar stellen aan corporaties voor de bouw van meer sociale huurwoningen. Woningcorporaties in de regio noemen het ‘een druppel op de gloeiende plaat’.

Wel zijn de woningbouwcorporaties tevreden dat het kabinet eindelijk serieuze maatregelen neemt om iets aan de oververhitte woningmarkt te doen. Dat blijkt uit donderdag uitgelekte voornemens van het kabinet om de sociale woningbouw een stimulans te geven. Tien jaar lang hoeven de corporaties samen 100 miljoen per jaar minder verhuurdersheffing aan het rijk af te dragen, zo zou in de Miljoenennota staan. De maatregel wordt genomen om iets te doen aan het enorme tekort aan goedkope huurwoningen.

  1. Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt
    update

    Heimlich­greep nodig bij Eindhoven­se tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

    Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis vanmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen. Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven