Er zijn in Eindhoven enkele grote filialen verdwenen en de nieuwe supermarkten zijn een stuk kleiner, aldus de provincie.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn in Eindhoven enkele grote filialen verdwenen en de nieuwe supermarkten zijn een stuk kleiner, aldus de provincie. © Shutterstock

Minder banen bij supermarkten in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Supermarkten draaien als een tierelier. En dat deden ze ook al voor de coronacrisis: bijna overal in Brabant groeide de werkgelegenheid bij drogisterijen en supermarkten. Maar in Zuidoost-Brabant  daalde het aantal banen het afgelopen jaar juist, blijkt uit cijfers van de provincie. Vooral in Eindhoven. 

  1. ‘Eerste’ 30 graden aangetikt in Eindhoven, hittegolf zorgt ook voor erg slechte lucht boven Brabant

    ‘Eerste’ 30 graden aangetikt in Eindhoven, hittegolf zorgt ook voor erg slechte lucht boven Brabant

    Met het warme weer hoopt momenteel veel vuile lucht op boven Brabant, en later in de week ook andere delen van Nederland. Het RIVM heeft daarom een smogwaarschuwing afgegeven, tegelijk met het instellen van het Nationaal Hitteplan. Ze gelden beide vanaf donderdag. In Brabant is de lucht woensdag al ‘onvoldoende’, te wijten aan de hoge temperaturen in het zuiden. Eindhoven tikte rond 17.00 uur als eerste plaats in Nederland de 30 graden aan. ‘Er zullen er de komende dagen nog vele volgen’, aldus weerbureau Weerplaza.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven