Voordat het apparaat er staat moet het ziekenhuis nog worden verbouwd. Er moet een nieuwe ‘bunker’ worden geplaatst, een ruimte met dikke muren tegen de straling en genoeg plek voor het toestel zelf. Een parkeerplaats zal er voor worden opgeofferd. Radiotherapeut Peter-Paul van der Toorn staat op de plek waar het nieuwe apparaat komt te staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Voordat het apparaat er staat moet het ziekenhuis nog worden verbouwd. Er moet een nieuwe ‘bunker’ worden geplaatst, een ruimte met dikke muren tegen de straling en genoeg plek voor het toestel zelf. Een parkeerplaats zal er voor worden opgeofferd. Radiotherapeut Peter-Paul van der Toorn staat op de plek waar het nieuwe apparaat komt te staan. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Minder bestralingen nodig voor oncologische patiënten door innovatief (en duur) bestralingstoestel Catharina Ziekenhuis

EINDHOVEN - Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven investeert in een nieuw bestralingsapparaat van 10 miljoen euro, waardoor het aantal behandelingen sterk afneemt. Patiënten met bijvoorbeeld prostaatkanker hoeven nog maar 5 keer bestraald te worden, tegenover de 20 behandelingen die nu nog nodig zijn.

  1. 1Minute Holiday voor de thuisblijvers in Eindhoven en Geldrop

    1Minute Holiday voor de thuisblij­vers in Eindhoven en Geldrop

    EINDHOVEN - De zomervakantie van 2020 is misschien wel een van de raarste ooit. Veel mensen blijven thuis of in eigen land, cancelden hun vakantie of kwamen er dit jaar niet eens aan toe om vakantieplannen te maken. Voor al die thuisblijvers bedacht Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE )de 1Minute Holiday on Tour, een mini vakantie-ervaring die coronaproof naar de mensen toe komt, in hun eigen straat of buurt. Vandaag, zaterdag 11 juli ,bezoekt de 1Minute Holiday karavaan als eerste de bewoners van het Gelderlandplein in Drents Dorp in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven