Eindhoven Airport had vorig jaar veel last van de dichte mist. Ook op 31 december stond de terminal door de vertragingen vol met reizigers.
Volledig scherm
Eindhoven Airport had vorig jaar veel last van de dichte mist. Ook op 31 december stond de terminal door de vertragingen vol met reizigers. © Bert Jansen

Minder vluchten Eindhoven Airport vertraagd of geannuleerd in 2019

EINDHOVEN - Eindhoven Airport en de vliegmaatschappijen hebben vorig jaar beter gepresteerd dan in de voorgaande jaren. Minder vluchten liepen vertraging op of werden geannuleerd. Dit blijkt uit cijfers van EUclaim, een bedrijf dat namens gedupeerde reizigers schadeclaims indient bij vliegmaatschappijen. 

In 2019 werden 79 vluchten geannuleerd, tegen 264 in het jaar ervoor. In totaal 199 vluchten waren langer dan drie uur vertraagd; de grens waarboven reizigers financieel gecompenseerd kunnen worden. In 2018 ging het nog om 227 vluchten. Ruim de helft van het aantal passagiers had recht op een vergoeding, aldus EUclaim. 

De sterke afname van het aantal annuleringen vorig jaar had volgens EUclaim onder meer te maken met  stakingen die er in 2018 voor zorgden dat een groot aantal vluchten werden geschrapt.  

Uit de cijfers van het claimbedrijf blijkt ook dat het aantal vluchten dat na middernacht moest uitwijken naar een andere luchthaven, omdat Eindhoven Airport ‘s nachts ‘op slot’ is, vorig jaar sterk daalde. In 2018 ging het om 64 nachtelijke uitwijkers, vorig jaar waren dat er ‘slechts’ 22. 

Dichte mist

Eindhoven Airport had vorig jaar veel last van dichte mist, vooral in de laatste maand van het jaar. De slechtste dag voor de reizigers was  dinsdag 3 december, toen 28 vluchten werden geannuleerd of vertraagd. 

Vier vliegtuigen stonden vorig jaar langer dan 24 uur aan de grond, wegens een technisch mankement, aldus EUclaim. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven