Volledig scherm
PREMIUM
De ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. © Bert Jansen

Minister: ‘Fundering speelde geen rol bij instorting parkeergarage Eindhoven Airport’

EINDHOVEN - Bij de instorting van de parkeergarage bij Eindhoven Airport, twee jaar geleden, heeft de fundering geen rol gespeeld.  Dat antwoordt minister Ollongren op kamervragen van CDA en VVD. 

De Helmondse geoloog Jos Terken plaatste onlangs vraagtekens bij de fundering onder de parkeergarage in aanbouw. Volgens Terken was de grillige ondergrond, met verschillende lagen zand en klei, én het gebruik van te korte palen op cruciale plekken de oorzaak dat het gebouw in elkaar zakte. De garage werd volgens hem gebouwd boven een ‘actieve breuk’ in de ondergrond, met een slappe kleilaag, juist onder het ingestorte deel van het gebouw. Terken kwam tot zijn bevindingen op basis van onderzoek op de bouwplaats. Hij vreest dat de ware oorzaak onder de pet wordt gehouden. 

  1. Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt
    update

    Heimlich­greep nodig bij Eindhoven­se tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

    Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis vanmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen. Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven