inister Kajsa Ollongren (rechts) en wethouder Yasin Torunoglu luisterden op het dak van gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven naar topambtenaar Jos Roijmans. Dat gebeurde net nadat de Woondeal tussen rijk, provincie en gemeente werden gesloten.
Volledig scherm
inister Kajsa Ollongren (rechts) en wethouder Yasin Torunoglu luisterden op het dak van gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven naar topambtenaar Jos Roijmans. Dat gebeurde net nadat de Woondeal tussen rijk, provincie en gemeente werden gesloten. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Minister Ollongren wil ‘excessen op woningmarkt tegengaan’; Eindhoven ziet er wel wat in

EINDHOVEN - Een gemeente als Eindhoven en Helmond moet straks kunnen voorkomen dat beleggers alle goedkope woningen in bepaalde buurten opkopen. Om ze vervolgens duur te gaan verhuren. 

 1. Eindhoven in Beeld verzamelt Parels van de stad, voor interactieve website met persoonlijke verhalen en foto’s

  Eindhoven in Beeld verzamelt Parels van de stad, voor interactie­ve website met persoonlij­ke verhalen en foto’s

  EINDHOVEN - Wie heeft een mooi, persoonlijk verhaal over een misschien wel heel alledaagse plek in Eindhoven? Dat soort 'parels’ zoekt Eindhoven in Beeld voor en nieuwe site over de cultuurhistorie van de stad. Voorbeelden zijn er al genoeg, over het oude gemeentehuis van Tongelre, het eerste stoplicht van Nederland, het Bikerscafé op Stratumseind of het luchthavengebouw van de militaire basis Welschap.
 2. Prijsexplosie op woningmarkt Eindhoven in 2019; starters de klos in regio Zuidoost-Brabant
  Update

  Prijsexplo­sie op woning­markt Eindhoven in 2019; starters de klos in regio Zuid­oost-Bra­bant

  EINDHOVEN - Eindhoven heeft afgelopen jaar te maken gehad met een 'prijsexplosie’ op de woningmarkt. De huizenprijzen in de stad stegen in een jaar tijd met 19 procent naar een recordgemiddelde van ruim 329.000 euro. De appartementen spannen daarbij de kroon: de gemiddelde prijs steeg van 197.500 naar 263.900, een toename van ruim 33 procent. In geen enkele andere stad in Nederland stegen de prijzen zo hard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Fietsend feestje voor mentale gezondheid van jongeren: 'Was wel even nodig'
  Play

  Fietsend feestje voor mentale gezondheid van jongeren: 'Was wel even nodig'

 2. Steekincident in Gemert: 35-jarige man gewond
  Play

  Steekinci­dent in Gemert: 35-jarige man gewond