inister Kajsa Ollongren (rechts) en wethouder Yasin Torunoglu luisterden op het dak van gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven naar topambtenaar Jos Roijmans. Dat gebeurde net nadat de Woondeal tussen rijk, provincie en gemeente werden gesloten.
Volledig scherm
inister Kajsa Ollongren (rechts) en wethouder Yasin Torunoglu luisterden op het dak van gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven naar topambtenaar Jos Roijmans. Dat gebeurde net nadat de Woondeal tussen rijk, provincie en gemeente werden gesloten. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Minister Ollongren wil ‘excessen op woningmarkt tegengaan’; Eindhoven ziet er wel wat in

EINDHOVEN - Een gemeente als Eindhoven en Helmond moet straks kunnen voorkomen dat beleggers alle goedkope woningen in bepaalde buurten opkopen. Om ze vervolgens duur te gaan verhuren. 

 1. Prijsexplosie op woningmarkt Eindhoven in 2019; starters de klos in regio Zuidoost-Brabant
  Update

  Prijsexplo­sie op woning­markt Eindhoven in 2019; starters de klos in regio Zuid­oost-Bra­bant

  EINDHOVEN - Eindhoven heeft afgelopen jaar te maken gehad met een 'prijsexplosie’ op de woningmarkt. De huizenprijzen in de stad stegen in een jaar tijd met 19 procent naar een recordgemiddelde van ruim 329.000 euro. De appartementen spannen daarbij de kroon: de gemiddelde prijs steeg van 197.500 naar 263.900, een toename van ruim 33 procent. In geen enkele andere stad in Nederland stegen de prijzen zo hard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Brabantse amateurweerman als een kind zo blij met sneeuwval
  Play

  Brabantse amateur­weer­man als een kind zo blij met sneeuwval

 2. Samenvatting | PSV worstelt zich in doelpuntrijke tweede helft langs Sparta
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | PSV worstelt zich in doelpunt­rij­ke tweede helft langs Sparta

  16 januari