Eindhoven komt tot 2028 zo'n 2840 studentenkamers tekort, blijkt uit het Convenant Studenthuisvesting dat de stad, diverse onderwijsinstellingen, verhuurders en studenten hebben gesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven komt tot 2028 zo'n 2840 studentenkamers tekort, blijkt uit het Convenant Studenthuisvesting dat de stad, diverse onderwijsinstellingen, verhuurders en studenten hebben gesloten. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Minstens 2840 nieuwe studentenkamers nodig in Eindhoven tot 2028

EINDHOVEN - 2840 nieuwe, betaalbare wooneenheden voor studenten heeft Eindhoven nodig tot 2028. Mogelijk dat er zelfs meer woningen nodig zijn, bijvoorbeeld door het sluiten van illegale kamerverhuurpanden. Dat blijkt uit het Convenant Studentenhuisvesting dat gemeente, onderwijsinstellingen, verhuurders en studenten hebben gesloten. 

  1. PSV wil geld zien voor ‘verbazingwekkende’ overstap Dirkx naar Belgische ploeg van Van Bommel
    PREMIUM

    PSV wil geld zien voor ‘verbazing­wek­ken­de’ overstap Dirkx naar Belgische ploeg van Van Bommel

    PSV stelt zich op het standpunt dat de overstap van jeugdtrainer en oud-speler Jürgen Dirkx (46) naar het Belgische Royal Antwerp FC niet zonder de betaling van een afkoopsom tot stand kan komen. Dirkx heeft kenbaar gemaakt te willen vertrekken, maar had nog een contract voor een jaar en was voor komend seizoen de beoogd trainer voor PSV onder 18. Hoeveel geld PSV wil zien, is niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven