Volledig scherm
Archieffoto van drukte op Eindhoven Airport door dichte mist in begin december. © Foto van de Meulenhof

Mist blijft spelbreker op Eindhoven Airport: 50 vluchten uitgeweken of geannuleerd

updateEINDHOVEN - De mist zorgt woensdag wederom voor problemen bij Eindhoven Airport. Vluchten die zouden moeten landen in Eindhoven, wijken uit. In bijna het hele land geldt code geel door dichte mist. Vijftig vluchten zijn uitgeweken of geannuleerd. In de avond is nog een enkel vliegtuig opgestegen, maar vanaf 19.30 uur werd het verkeer voor de avond helemaal platgelegd. 

Veel vliegtuigen konden niet landen of opstijgen omdat er te weinig zicht was in verband met mist. Enkele vluchten zijn uitgeweken naar andere vliegvelden om te landen. Er zijn woensdagmorgen wel enkele vluchten vertrokken naar hun bestemming. 

De vliegmaatschappijen brengen hun reizigers op de hoogte van de problemen. Veel kwamen wel naar de luchthaven, in afwachting op een mogelijkheid om toch te vliegen. Maar rond 19.40 uur meldde Eindhoven Airport dat er woensdagavond helemaal niet meer gevlogen wordt. 

Dinsdag had Eindhoven Airport ook al last van de mist. In de avond werden enkele vluchten naar Eindhoven Airport geannuleerd en eerder op de dag lag het vliegverkeer ook al tijdelijk plat.

Code geel door dichte mist

Volgens het KNMI komt in het oosten, midden en zuiden van het land plaatselijk dichte mist voor met zichtwaarden van minder dan 200 meter. ‘De komende uren lopen de zichten langzaam verder op waardoor de dichte mist geleidelijk zal verdwijnen.’

Het weerinstituut gaf dinsdagavond rond 23.15 uur code rood af omdat het zicht in de noordelijke helft van het land lokaal minder was dan 10 meter. De ANWB adviseerde zelfs niet meer de weg op te gaan.

Storing op de site

Naast problemen met de mist is er bij Eindhoven Airport ook een probleem met de website. De informatie over vluchten is niet altijd juist. Daarom verwijst de luchthaven reizigers naar Teletekst. Op pagina 768 is de informatie wel correct. 

Volledig scherm
Dichte mist op Eindhoven Airport. Archieffoto. © fotopersburo Bert Jansen / Dave Hendriks

In samenwerking met indebuurt Eindhoven