Mobiliteitsexpert Carlo van de Weijer maakt examen: 'Bij natuurkunde leer je leren'

EINDEXAMENRUBRIEK - De eindexamens voor het voortgezet onderwijs zijn begonnen. Min of meer bekende personen uit de regio gaan op verzoek van het ED terug de schoolbanken in voor een herexamen.

De eerste opgave van het examen natuurkunde vwo - 'Uitrijden van een auto' - is een kolfje naar de hand van Carlo van de Weijer (51) uit Asten, directeur Strategic Area Smart Mobility van de Technische Universiteit Eindhoven. „Voertuigen nameten op rolweerstand, daar gaat deze opgave over. Ik heb tien jaar bij TNO gewerkt en dat is precies wat we in het emissielab deden."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven