Brand in een appartementencomplex aan de Offenbachlaan.
Volledig scherm
Brand in een appartementencomplex aan de Offenbachlaan. © Bert Jansen

Moeder en baby ontsnapten aan heftige flatbrand in Eindhoven waarbij twee broers zwaargewond raakten

EINDHOVEN - Bij de heftige woningbrand aan de Offenbachlaan in Eindhoven hadden behalve de twee mannen nog meer zwaargewonden kunnen vallen. De vriendin van een van de twee broers en hun pasgeboren kindje waren niet thuis. Zij logeerden op het moment van de uitslaande brand bij familie, vertellen omwonenden.

De brand ontstond kwart voor zes op de bovenste verdieping van een appartementencomplex aan de Offenbachlaan in Eindhoven. Een automobilist die op de Karel de Grotelaan reed, zag de brand en reed naar de flat om bewoners te waarschuwen. 

Puin

Liesa Lardinois die bij haar vriend op de begane grond logeerde, was toen al uit bed. „We waren vlak daarvoor wakker geworden van allemaal lawaai. Waarschijnlijk was dat puin dat in dat appartement naar beneden viel. Toen we het appartement uitgingen, passeerden we de man die ons wilde komen waarschuwen. Hij is toen de trap op naar boven gerend.”

De politie en brandweer hielden er in eerste instantie rekening mee dat er vier personen in het appartement aanwezig waren.  Nadat ze de voordeur van het appartement inbeukten, troffen ze uiteindelijk twee mannen aan. Ze werden ongeveer twintig minuten na het uitbreken van de brand naar buiten gebracht en hebben daardoor vermoedelijk veel rook ingeademd. De mannen waren beiden buiten bewustzijn en zijn volgens de hulpdiensten zwaargewond geraakt. 

Brand in een appartementencomplex aan de Offenbachlaan.
Volledig scherm
Brand in een appartementencomplex aan de Offenbachlaan. © Bert Jansen

Pas geboren baby

Of de twee bewoners zich ook bevonden op de slaapkamer, waar de brand het hevigst woedde, is niet duidelijk. Het gaat om de bewoner (22 jaar) en zijn broertje uit Geldrop (19). Hoe het op dit moment met hen gaat, is onduidelijk. De politie sprak eerder over een ‘zorgwekkende situatie'. Zij bevestigt verder dat de moeder en de pas geboren baby niet thuis waren tijdens de brand.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven