Angela Nuismer-Jeurissen: "Vrienden van mij zeggen wel eens: dat jij je kinderen in Woensel-West laat opgroeien..." Foto Kees Martens
Volledig scherm
Angela Nuismer-Jeurissen: "Vrienden van mij zeggen wel eens: dat jij je kinderen in Woensel-West laat opgroeien..." Foto Kees Martens

Moeder in Woensel-West (deel 1)
'Ik ben hier altijd gelukkig geweest'

In Woensel-West, een van de drie Eindhovense 'krachtwijken', is de afgelopen jaren veel veranderd. Sinds de prostitutie werd gereguleerd, zijn de drugshandel en aanverwante criminaliteit flink teruggedrongen. In deze meest gemengde volksbuurt van de stad valt echter nog veel te verbeteren. Drankmisbruik, geluidsoverlast en vervuiling zijn bovengemiddeld. De werkloosheid is er het hoogst en het doorsnee-inkomen het laagst van alle buurten in Eindhoven. Omdat veel huizen slecht zijn, staat een grootscheepse wijkvernieuwing voor de deur. Hoe is het om moeder te zijn in Woensel-West? Angela Nuismer vertelt.

 1. Veel meer studenten op straat door strenge regels kamerverhuur dan gemeente Eindhoven berekent, zeggen insprekers
  PREMIUM

  Veel meer studenten op straat door strenge regels kamerver­huur dan gemeente Eindhoven berekent, zeggen insprekers

  EINDHOVEN - De strenge regels voor studentenhuizen in Eindhoven zorgen ervoor dat huisbazen kappen met het verhuren van kamers, dat er nauwelijks nog nieuwe vergunningen aangevraagd worden én dat er straks een groot aantal studenten op straat komen te staan als illegale verhuur wordt aangepakt. Dat zijn er geen 1700 zoals de gemeente becijferde maar misschien wel 2500 of 4000.
 2. Verhuur en verkoop zonnebanken naar toppunt: ‘Wachttijden lopen op tot wel vier weken’
  PREMIUM

  Verhuur en verkoop zonneban­ken naar toppunt: ‘Wachttij­den lopen op tot wel vier weken’

  EINDHOVEN, HELMOND - De rechtbank besloot vorige week in kort geding dat zonnestudio’s in het kader van coronamaatregelen voorlopig dicht moeten blijven. Body Quest in Helmond, dat zonnehemels en zonnebanken verhuurt en verkoopt, spint daar garen bij en beleeft een toptijd. Wachttijden van meer dan vier weken zijn eerder regel dan uitzondering. Ook bij verhuurder Carma in Veghel is het niet anders.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Andrélon haarmasker zorgt voor groen of paars haar: 'Je krijgt het er bijna niet uit'
  Play

  Andrélon haarmasker zorgt voor groen of paars haar: 'Je krijgt het er bijna niet uit'

 2. Kabinet presenteert stappenplan voor komende maanden: 'Einde in zicht'
  Play

  Kabinet presen­teert stappen­plan voor komende maanden: 'Einde in zicht'