Volledig scherm
© Bert Jansen

Mogelijk één groot evenement RainbowRun 040 Eindhoven en Ledro4Life

EINDHOVEN - RainbowRun 040 en Ledro4Life willen in 2018 komen met een of meer gezamenlijke evenementen om geld in te zamelen voor bestrijding van de slopende ziekte ALS. Mogelijk dat de twee hun activiteiten hardlopen, wandelen en mountainbiken combineren in één groot evenement. 

Dat vertelt Marjolijn Uringa van de stichting RainbowRun 040 in een toelichting op het nieuws dat de kleurrijke hardloopwedstrijd in Eindhoven dit jaar niet doorgaat. "Maar dat wil zeker niet zeggen dat er nooit meer een RainbowRun komt. Alleen kunnen we ons niet focussen op de organisatie van de loop én tegelijkertijd met Ledro4Life nieuwe dingen bedenken." De jaarlijkse wandel- en mtb-tocht die Ledro4Life in Italië organiseert gaat wel door in mei. 

RainbowRun 040 vond dat het tijd werd om de activiteiten te heroverwegen omdat de organisatie merkt dat het allemaal wat moeizamer ging. Het aantal deelnemers liep terug, de opbrengst was ook wat minder, "maar met 60.000 euro nog wel respectabel", aldus Uringa. "Maar op een gegeven ogenblik moet je je wel afvragen of de inzet van 10 vrijwilligers die er met liefde en plezier veel tijd in steken, wel rendabel blijft." 

Lastige omstandigheden
RainbowRun heeft, net als veel andere goede doelen, te maken met het feit dat het moeilijker is sponsors en deelnemers te vinden. "Mensen worden overladen door goede doelen. En dan neemt het aantal 'runs' ook nog eens flink toe. Dus wordt het lastig deelnemers te vinden, want veel mensen hebben het na twee of drie keer wel gezien. Daar hebben alle goede doelen mee te maken." Daar kwam bovendien bij dat het kleurenpoeder in opspraak was afgelopen jaar. "Onze leverancier haalt het poeder bij de juiste fabrieken, maar toch, we willen geen enkel risico lopen. We wilden heel zeker zijn dat het allemaal goed zat." 

En dus was de conclusie dat het wellicht beter is om de krachten te bundelen, met Ledro4Life, de organisatie waarmee de banden toch al goed waren. "Dan kunnen we het vanaf 2018 samen slimmer aanpakken, zodat we ook aantrekkelijk blijven voor sponsoren. Zo kunnen we met dezelfde mensen en dezelfde inzet misschien slimmer geld inzamelen voor het goede doel. Want dat blijft natuurlijk hard nodig."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven