Volledig scherm

Mogelijk piano op station Eindhoven

EINDHOVEN - Even piano spelen, terwijl je wacht op je trein? Op diverse stations kan het al, straks mogelijk ook in Eindhoven.

Prorail onderzoekt of een piano past in de nieuwe stationspassage, die nu wordt gerealiseerd. 'De mogelijkheden worden op dit moment onderzocht door Prorail, in overleg met de NS', zo laat PvdA-wethouder Yasin Torunoglu weten in reactie op vragen van CDA-raadslid Karin Wagt. 'Prorail zal naar verwachting eind dit jaar duidelijkheid kunnen geven.' Volgens de wethouder zou een piano goed passen binnen de wens van de gemeente om 'Smile-factor' toe te voegen aan de stad.

Tien stations
Volgens raadslid Karin Wagt staan er inmiddels op zo'n 10 stations in Nederland een piano. 'Een idee van NS-medewerkers die er één op het station van Lille in Frankrijk zagen. De eerste piano's op de Nederlandse stations werden geplaatst om de sfeer te verhogen en om reistijd niet als verloren tijd te zien. Er zijn reizigers die wekelijks repeteren op de piano, of die het leuk vinden om andere mensen te entertainen met pianospel: ik heb het persoonlijk meegemaakt met mijn mede reiziger op het perron van Nijmegen.'

In samenwerking met indebuurt Eindhoven