Volledig scherm
© Taina Monteiro

Mogelijk toch supermarkt Acht; Dorpsraad boos dat wethouder hier niks over zei

EINDHOVEN/ACHT - De kans is groot dat Acht toch nog een supermarkt krijgt. De Dorpsraad Acht neemt het wethouder Torunoglu kwalijk dat dit niet heeft gemeld. Hij zelf spreekt van een moeilijk dilemma.

De Dorpsraad ontdekte onlangs dat de wethouder sinds juni gesprekken heeft met een projectontwikkelaar hierover. Naar verwachting zal die ondernemer donderdag te horen krijgen of een supermarkt toehapt. Volgens de Dorpsraad is de plek die de projectontwikklaar op het oog heeft de locatie Rijnstraat/Kloosterpaadje. Voorzitter Remco van Dooren heeft de inwoners van Acht dit woensdag gemeld via de site van Acht.

Remco van Dooren is verbijsterd over de gang van zaken. De Dorpsraad ijvert al twee jaar voor een supermarkt in Acht. De beoogde locatie, de Dierenweide, stuitte echter op weerstand van omwonenden. Dit leidde tot spanning tussen Dorpsraad en de Vriendengroep Dierenweide en tussen bewoners onderling. Ook de gemeenteraad discussieerde hier uitgebreid over. Wethouder Yasin Torunoglu zegt dat hij in een lastig dilemma zat, en dat hij bij alles wat hij deed het beste voor Acht voor ogen had. „De projectontwikkelaar vroeg vertrouwelijkheid. Ik wilde dit proces, en daarmee de komst van de supermarkt, niet in gevaar brengen door toch iets naar buiten te brengen.”

Van Dooren ziet dit anders. „Al die spanning, al die inzet van bewoners en raadsleden was allemaal niet nodig geweest, als de wethouder ons het signaal had gegeven dat er een gerede kans bestaat dat er op een andere plek in Acht een supermarkt komt.”
Op de site van Acht schrijft hij hier meer over: http://site.acht.nl/frustratie-over-rol-gemeente-bij-proces-winkelvoorziening-acht/

In samenwerking met indebuurt Eindhoven