Volledig scherm
De Ring O.L. Vrouwelaan/Pastoriestraat gaat straks 2baans onder de Montgomerylaan van links naar rechts door.

Montgomerylaan Eindhoven gesloten voor doorgaand verkeer

EINDHOVEN - Vanaf zaterdag 14 juli kan doorgaand autoverkeer niet meer gebruik maken van de Montgomerylaan in Eindhoven. De werkzaamheden aan de kruising met de Ring/OL Vrouwestraat/Pastoriestraat gaan een nieuwe fase in. 

Daar wordt gewerkt aan de ongelijkvloerse kruising van de rondweg onder de Montgomerylaan door. Vanaf zaterdag wordt er midden op het kruispunt gewerkt. De Montgomerylaan ten noorden van de Ring wordt helemaal afgesloten. Ook vanaf de rondweg rechtsaf slaan richting Woensel is niet meer mogelijk. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven. 

Bussen, fietsers en voetgangers kunnen wel nog over het kruispunt, al zal dat wel steeds met een kleine omweg zijn. Doorgaand verkeer op de Ring blijft mogelijk, maar wel slechts over één rijbaan.

Deze fase duurt tot oktober. Daarna volgen nog twee fases van werkzaamheden en uiteindelijk is de kruising in augustus 2019 klaar voor gebruik.

Volledig scherm
Eindhoven - Kruispunt Montgomerylaan en OL Vrouwestraat/Pastoriestraat (boven) in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Tot 16 augustus worden damwanden geplaatst midden op de kruising. Hier komt het diepste punt van de onderdoorgang. Daarna wordt de busbaan aangelegd. Aan het einde van fase 2 is de busbaan klaar en kan de bus op de definitieve plek gaan rijden. Later kan dan de onderdoorgang onder de busbaan veilig worden gegraven. 

Volledig scherm
Een impressie van het lichtkunstwerk Zwerm dat wordt geplaatste boven de onderdoorgang van de Ring onder de Montgomerylaan in Eindhoven. © Tjep

In samenwerking met indebuurt Eindhoven