Bij een ruzie in haar Rotterdamse studentenkamer is gisteren de 21-jarige Sarah Papenheim uit de Amerikaanse staat Minnesota doodgestoken.
Volledig scherm
Bij een ruzie in haar Rotterdamse studentenkamer is gisteren de 21-jarige Sarah Papenheim uit de Amerikaanse staat Minnesota doodgestoken. © Privéfoto

Moord op Sarah: ‘verwarde’ Joel S. (23) uit Eindhoven komt niet vrij, mogelijk fouten in hulpverlening

EINDHOVEN - De 23-jarige man uit Eindhoven die ervan wordt verdacht de Amerikaanse studente Sarah Papenheim te hebben doodgestoken, komt voorlopig niet op vrije voeten. Hij blijft zeker de komende drie maanden in de gevangenis, heeft de raadkamer in Rotterdam besloten. Of hij een bekennende verklaring heeft afgelegd, wil het Openbaar Ministerie niet zeggen.

De Amerikaanse studente Sarah Papenheim werd woensdag 12 december zwaargewond gevonden in het studentencomplex in Rotterdam-Kralingen waar zij vanwege haar studie woonde. Ze overleed vlak daarna aan haar verwondingen.

De vermoedelijke dader, de 23-jarige Joël S., werd niet lang na de steekpartij op het station van Eindhoven aangehouden. Hij woonde in hetzelfde complex en de twee waren bekenden van elkaar.

Verwarde personen

Het zorgconsulaat dat in 2016 door de gemeente Rotterdam in het leven is geroepen voor ingewikkelde zaken of procedures, gaat onderzoek doen naar de rol van de hulpverlening aan Joel S. De Eindhovenaar was bekend bij het advies- en meldpunt Verwarde Personen nadat daar een melding was binnengekomen.

De gemeente stelt dat direct actie was ondernomen. Er zouden enkele keren hulpverleners bij S. aan de deur hebben gestaan, zonder dat ze door hem werden binnengelaten of dat er een goed gesprek werd gevoerd. De gemeente laat het zorgconsulaat nu uitzoeken of de hulpverlening iets valt te verwijten.

De zaak tegen Joel S. gaat eind maart verder.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven