Shirma Rouse.
Volledig scherm
Shirma Rouse. © Thareyck Martina

Muziekgebouw Eindhoven brengt Jazz en soul in de vernieuwde Paterskerk

EINDHOVEN - Muziekgebouw Eindhoven en Frits Magazine gaan iets nieuws beginnen: een eigen club en een reeks jazz- en soulconcerten in de vernieuwde Paterskerk. De eerste avond op 2 mei staat in het teken van Aretha Franklin, met een optreden van de Nederlandse 'Queen of Soul' Shirma Rouse en band.

Het gaat om een initiatief van Muziekgebouw Eindhoven, waarbij het muziekcentrum samenwerkt met stadsglossy Frits. ,,We willen vier keer per jaar een avondvullend programma bieden", zegt Hans Matheeuwsen, hoofdredacteur van Frits. ,,We denken dat hier behoefte aan is in Eindhoven, dat dit iets toevoegt aan het culturele leven in de stad. Daarnaast zoeken we al langer een manier om onze achterban meer te bieden. Daarom beginnen we een jazz- en soulclub. Leden kunnen straks als eerste kaartjes kopen, met korting.”

Op dit moment kent Eindhoven jazzoptredens op kleine schaal, onder meer bij Fifth op het voormalige NRE-terrein en in de Stadsfoyer van Muziekgebouw Eindhoven. Matheeuwsen: ,,Die optredens in het Muziekgebouw worden nu al heel goed bezocht. Onze nieuwe reeks kent straks een groter podium, in de voormalige Paterskerk in Domusdela. Het Muziekgebouw hoopt hier op termijn ook internationale artiesten aan te trekken.”

De reeks wordt onder de naam Blue Note Club Sessions Goes To Church gepresenteerd door Barend Fransen van het Muziekgebouw, oprichter van jazzband Gare du Nord. Na het concert kunnen bezoekers tot na middernacht dansen op muziek van hedendaagse jazz-dj’s. Kaarten voor de avond kosten 27,50 euro en zijn vanaf nu te koop via Muziekgebouw Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven