Volledig scherm
PREMIUM
Het Muziekgebouw Eindhoven in de Heuvelgalerie © Jean Pierre Reijnen

Muziekgebouw Eindhoven: Chantage of creatieve oplossing?

AnalyseEINDHOVEN - Steekt Heuvel-eigenaar CBRE het Eindhovense Muziekgebouw de helpende hand toe? Of zijn de eisen van het Amerikaanse vastgoedbedrijf richting de Eindhovense politiek een vorm van chantage?   

Is dit dan eindelijk de creatieve oplossing voor een langslepende kwestie in Eindhoven? Gaat belegger CBRE de financiële problemen bij het Muziekgebouw oplossen door de huur te verlagen met vijf tot zes ton? En krijgt de eigenaar van winkelcentrum Heuvel - met daarin het Muziekgebouw - in ruil daarvoor van het gemeentebestuur de volledige medewerking bij het ingrijpend opknappen van deze aan leegstand ten prooi vallende winkelpassage? 

  1. Kerkklokken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieuze boodschap van Netflix onthult waarom
    video

    Kerkklok­ken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieu­ze boodschap van Netflix onthult waarom

    EINDHOVEN - De kerkklokken van de Catharinakerk in Eindhoven speelden vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’. Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt waarom: het derde seizoen van de hitserie La casa de papel begint vandaag. Terwijl de kerkbeheerder van de kerk van niks wist, werd de beiaardier door het reclamebureau van de streamingdienst benaderd om de serie te promoten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven