Volledig scherm
De bouw van de islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad in Eindhoven is officieel van start

Na 14 jaar eindelijk start bouw islamitische school Eindhoven

EINDHOVEN - 14 jaar geleden vroeg de islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad voor het eerst om nieuwbouw. Over ruim een halfjaar is het zover, dan is de nieuwe school aan de Frankrijkstraat in Eindhoven klaar.
Maandagmorgen was de officiële start van de nieuwbouw.

Daarvoor stak onderwijswethouder Jannie Visscher de handen uit de mouwen. Samen met de leerlingen Salmo uit groep 1/2 en Souad Maghraoui uit groep 8 begroef zij een 'tijdcapsule', een koker vol werkstukken van alle leerlingen onder de fundering. Als herinnering aan deze tijd, voor volgende generaties. Alle leerlingen van de school waren erbij, getooid met helmpjes en werkhesjes. Ook veel ouders kwamen kijken naar de feestelijke start.

Inmiddels krijgt de school al de eerste contouren door de activiteiten van aannemer Hodes Huisvesting uit Enschede. Voor het nieuwe schooljaar moet de school (inclusief kinderopvang) klaar zijn. Hadiya van Moorselaar kan het bijna nog niet geloven. De moeder van 3 kinderen op 'Tarieq' is opgelucht, maar ook verbaasd. "Verbaasd dat het nu echt gaat gebeuren." Zij zat in het actiecomité dat er mede voor zorgde dat de gemeente het project ging steunen.

"Want de nieuwe school is heel belangrijk. Die goede faciliteiten zijn nodig om te groeien, qua aantallen leerlingen, maar ook qua mogelijkheden om les te geven, zoals digitale borden", zegt Van Moorselaar. Haar derde kind zit inmiddels in groep 8 dus zij gaat het niet meer meemaken. "Dat geeft niks, ik ben blij voor alle andere kinderen, en wie weet onze kleinkinderen." Verder benadrukken alle betrokkenen dat de school ook een ontmoetingsplek moet worden voor ouders én voor de buurt.

Directeur Mathijs Vermeer kijkt het op een afstandje aan. Acht jaar geleden kwam hij naar de school om de nieuwbouw te trekken, nu wordt er gebouwd. "Dit is pas echt leuk. Dat hele gevecht om het zover te krijgen vind ik minder leuk." Voorzitter Yassin El Bakiouli heeft 13 van de 14 jaar meegemaakt. Maar hij wil ook liever vooruitkijken. "Het belangrijkste feestje komt nog, als we over een half jaar weer hier staan om de school te openen."

Volledig scherm
De bouw van de islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad in Eindhoven is officieel van start
Volledig scherm
De bouw van de islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad in Eindhoven is officieel van start

In samenwerking met indebuurt Eindhoven