Na lastig eerste jaar vond John Jorritsma zijn draai in Eindhoven: ‘Ik heb geen zin meer in spelletjes’

VideoEINDHOVEN - Drie jaar is John Jorritsma nu burgemeester van Eindhoven. Tijd voor een terugblik, waarin hij zoals gebruikelijk geen blad voor de mond neemt.  

Hij voelde zich in het begin absoluut niet welkom, in Eindhoven. ,,Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen’’, dacht John Jorritsma regelmatig in zijn eerste jaar als burgemeester van deze stad. Als burgemeester van VVD-huize was hij met zeven wethouders in een linkse coalitie een vreemde eend in de bijt. De hoeveelheid werk die op hem af kwam was enorm. Niet alleen omdat een baan als burgemeester van de centrumstad van Zuidoost-Brabant tal van – tijdvretende – nevenfuncties met zich meebrengt. Ook omdat bleek dat er op het Eindhovense stadhuis nogal wat achterstallig onderhoud te verrichten was, met name in de financiële huishouding en op het gebied van personeel.

  1. PSV gaat Europa uit met nieuwe wanprestatie
    PREMIUM

    PSV gaat Europa uit met nieuwe wanpresta­tie

    PSV heeft donderdagavond met een kater afscheid genomen van het internationale toneel in dit seizoen. Niet met de vooraf al bijna ingecalculeerde tien punten en wat teruggewonnen prestige, maar met een gelijkspel tegen het matige Rosenborg. De Noren hadden na 120 pouleduels van 48 teams in de Europa League als enige ploeg nul punten verzameld. In het Philips Stadion hielden ze PSV op 1-1 en dat was opnieuw een regelrechte wanprestatie van de Eindhovenaren.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven