Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Naam verdachte op lijf getatoeëerd, maar rechter vindt niet genoeg bewijs tegen Eindhovense mensenhandelaar

DEN BOSCH - De Eindhovenaar die verdacht werd van een oude loverboy-zaak is vrijgesproken van mensenhandel door de rechtbank. Het Openbaar Ministerie had 3,5 jaar cel geëist.

Huseyin A. (34) was in 2010 veroordeeld tot vier jaar cel wegens mensenhandel. Zijn toenmalige vriendin kwam ook naar boven in dat onderzoek, maar ze deed geen aangifte. Die kwam in 2016 alsnog, nadat hij volgens haar haar ribben had gebroken. Ze zou bijna twee ton hebben verdiend en afgestaan. De naam van Huseyin stond op haar rug getatoeëerd. Brandmerken, noemde de officier van justitie dat.

De rechtbank laat zich niet uit over de geloofwaardigheid van de vrouw. Maar ze ziet wettig enkel haar woord tegen dat van de man. En dat is niet genoeg voor een veroordeling. Wel kreeg hij twee maanden cel voor bedreiging van een ex en haar familie.

 1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
  PREMIUM

  Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

  EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen