Volledig scherm
Het 57-jarige slachtoffer wordt eerste hulp verleend, nadat hij een glasplaat op zijn schouder heeft gekregen in het trappenhuis van de voetgangerstunnel onder het spoor in Oisterwijk. © Toby de Kort

Naar PSV in Londen willen vliegen en dan komt op het station in Oisterwijk een glasplaat naar beneden

OISTERWIJK - De 57-jarige Oisterwijker die dinsdagochtend gewond raakte door een vallende glasplaat, was op weg naar Londen. Hij zou daar met zijn stiefzoon en een goede vriend de Champions League-wedstrijd van PSV tegen Tottenham Hotspur bijwonen.

,,Hij heeft gigantisch mazzel gehad", zegt de vriend Etienne Timmermans, die vorig jaar prins carnaval in Kruikenstad was. ,,Zijn vrouw had hem bij het station in Oisterwijk afgezet. Hij zou de trein pakken naar het Centraal Station in Tilburg om van daaruit samen naar Schiphol te gaan. Dat is dus in duigen gevallen. We zijn met z’n drieën zeer ontstemd. Dat mag duidelijk zijn.”

Buiten bewustzijn

Timmermans, die zelf op dinsdag met een inbraak in zijn auto te kampen had, heeft zijn vriend in het ziekenhuis opgezocht. ,,In Oisterwijk is hij even buiten bewustzijn geweest, maar hij maakt het inmiddels goed. Met een gebroken schouder is hij naar huis gegaan.”

Het slachtoffer liep op de trap van de voetgangerstunnel bij het Oisterwijkse station toen een glasplaat op zijn schouder viel. Volgens de directeur van de glashandel werden zijn medewerkers, die een ruit wilden repareren, verrast toen een andere glasplaat naar beneden viel. Ze zouden dat niet hebben kunnen voorkomen. 

,,De lezing van mijn vriend is een andere", zegt Timmermans. ,,Hij voelt zich nu nog te zwak en misselijk om de pers te woord te staan, maar dat heb ik wel van hem begrepen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven