Volledig scherm
PREMIUM
Onder: Klaus Ross en zijn advocaat Ursula Bissa. © ANP/ANP Graphics/Aloys Oosterwijk

Natuurgenezer Ross kreeg omstreden middel via Eindhovenaar

KREFELD - Natuurgenezer Klaus Ross, die terechtstaat voor de dood van drie van zijn patiënten, kreeg zijn omstreden glucoseblokkers via een particulier uit Eindhoven. De Eindhovenaar had zich dag en nacht in de oncologie verdiept, omdat zijn vrouw kanker had. Tijdens die zelfstudie stuitte hij op glucoseblokkers - hij bestelde ze online en ging ze later ook aan Ross doorverkopen.

Inmiddels heeft glucoseblokker 3-BP een bekende (en omstreden) naam. Dat komt doordat het met drie patiënten van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross helemaal mis ging, na een 3-BP-infuus op 27 juli 2016. Zij overleden in de dagen daarna, een vierde patiënt raakte zwaargewond. Ross staat terecht voor dood door schuld.

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven