Volledig scherm
Het plantsoen tussen Philitelaan (achter) en Torenallee op Strijp-S in Eindhoven wordt tijdelijk omgebouwd tot gronddepot voor bouwgrond. © Hans Vermeeren

Nee, dit is niet het grondwerk voor het Chinees paviljoen in Eindhoven

EINDHOVEN - Nee, de shovel is nog niet bezig om het fundament te leggen voor het Chinees paviljoen op Strijp-S. In het plantsoen tussen Torenallee en Philitelaan in Eindhoven komt alleen een gronddepot. Uit Nanjing heeft de gemeente nog niets vernomen. 

Bij elke schop die de grond ingaat op deze locatie, wordt de vraag gesteld of nu daadwerkelijk de bouw begint van het Chinees Paviljoen. Dat cadeau van zusterstad Nanjing moet hier verrijzen. Het wachten is echter nog steeds op het akkoord en dus het geld van de Chinese gemeente, zo laat een woordvoerder van het college van B en W weten. Enkele weken geleden zeiden B en W goede hoop te hebben dat het goed komt, na meerdere jaren wachten. Daar is niks in veranderd. 

Het gronddepot dat nu aangelegd wordt, dient om tijdelijk grond op te slaan van bouwprojecten op Strijp-S, zoals S1 (op de foto op de achtergrond), Haasje Over bij Area51 en de Trudo Toren (aan het Ketelhuisplein). ,,Die grond is nog behoorlijk nat, als je die nu afvoert, transporteer je blubber. We laten de grond uitlekken en dan wordt ie vervoerd naar een nieuwe bestemming", aldus Alwin Beernink van Park Strijp Beheer (samenwerkingsverband van VolkerWessels en gemeente Eindhoven). ,,Normaal gebeurt dat op locatie van de bouwplaats, maar daar is geen plaats. En Strijp-S raakt al aardig vol, dus dit was vanwege het ruimtegebrek een van de weinige alternatieven.” 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven