Negen gewonden bij ongeluk op rondweg Eindhoven

video + UpdateEINDHOVEN - Negen mensen zijn donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Marconilaan. Een personenwagen raakte daar vermoedelijk bij hoge snelheid van de weg, raakte daarbij een andere auto en een bestelbusje. 

Het ongeluk gebeurde bijna pal onder het spoorviaduct bij station Strijp-S. Naar verluidt zijn er vijf mensen naar het ziekenhuis gebracht; behalve diverse ambulances werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. De politie sprak van vier zwaargewonden. Vanwege het ongeluk werd de rondweg vrijwel direct afgezet. Met name vanuit het zuiden leidde dat tot een flinke opstopping, omdat al het verkeer via Strijp-S richting binnenstad moest worden geleid.

Ravage

De politie zoekt nog uit hoe het ongeluk kon gebeuren. Het lijkt er in elk geval op dat een van de twee auto's de aanrijding veroorzaakt heeft. Vermoedelijk reed de chauffeur te hard, zo viel af te leiden uit de ravage.  De twee personenauto's raakten allebei zwaar beschadigd. De weg lag her en der bezaaid met brokstukken, die ook nog eens meters uit elkaar lagen. Een lantaarnpaal is bij het ongeval omver gereden en lag in twee stukken uiteen.

Het is nog niet bekend hoe de gewonden eraan toe zijn. De rondweg is bij de Marconilaan vooralsnog in beide richtingen afgesloten. 

Volledig scherm
Heftig ongeluk Marconilaan Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Heftig ongeluk Marconilaan Eindhoven © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven