Nick Dekkers.
Volledig scherm
Nick Dekkers. © Privé

Nick Dekkers (38) uit Eindhoven schrijft nummer om iedereen die keihard werkt hart onder de riem te steken

EINDHOVEN - De vrouw van de 38-jarige Nick Dekkers uit Eindhoven werkt in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Toen hij zag wat alle ellende van het coronavirus met haar deed, met minister Bruins die omviel en met iedereen die in deze tijd doorwerkt, besloot hij daar een nummer voor te schrijven.

,,Ik heb zoveel respect voor iedereen die keihard doorgaat in deze bizarre tijd", zegt Dekkers. ,,In de zorg, de politiek, transport of waar dan ook.” Dekkers is zelf werkzaam in die laatste sector. ,,Ik heb collega's die langs 40 adressen moeten om medicatie af te leveren. Ook zij komen met de risicogroep in aanraking, net als heel veel mensen uit verschillende beroepen.” Hij vindt het dan ook belangrijk dat niemand vergeten wordt. ,,Iedereen draagt z'n steentje bij in deze moeilijke tijd.”

Tekst gaat verder onder video

Toen Dekkers zag wat voor impact het virus op de mensen om zich heen had, besloot hij zijn gitaar te pakken. ,,Ik heb een Bruce Springsteen Tributeband dus dat is voor mij niet zo moeilijk", lacht hij. Het nummer ‘Een lach en een traan’ is in een uurtje tijd ontstaan. ,,En dat terwijl ik al best een tijd iets probeer te schrijven, maar dat tot nu toe nog niet echt wilde lukken.”

2020 overdoen

Hij liet het nummer aan zijn vrouw horen. ,,Ze raakte geëmotioneerd en vond dat ik er iets mee moest doen. De laatste zin, ‘en met een traan', komt van haar.”

Met het nummer hoopt hij iedereen een hart onder de riem te steken. ,,En laten we 2020 maar gewoon een keer overdoen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven