Volledig scherm
Beeld uit de film 'ParaNorman'. © laika

Nieuw animatie-evenement in Klokgebouw Eindhoven: The Art Department

EINDHOVEN - Het tweedaagse evenement is een initiatief van Playgrounds, een internationaal platform dat zich al tien jaar richt op innovatief bewegend (digitaal) beeld in animatie, films, illustratie, graphic design, virtual reality, commercials en games. 

Tijdens The Art Department, 5 en 6 oktober in het Klokgebouw in Eindhoven,  staat het ontwerpproces centraal.  Het evenement moet een onderdompeling worden in 'character design, set dressing, concept art, character building, props en background visuals'; alle details die bedacht en ontworpen moeten worden voordat een film, game of commercial in productie kan gaan.

Er zijn 'artist talks' van onder anderen de Amerikanen Anthony Christov: Pixar-art director voor Finding Nemo en Wall-E, ontwerper voor Cars en 'production artist' voor The Incredibles, en Kevin Dart, die werkt voor  Cartoon Network, Disney en Laika (ParaNorman).
Uit Nederland is onder anderen aanwezig Lois van Baarle, beter bekend als (digitaal) animator Loish. Ze werkte voor Coca-Cola en Sony en 21 Draw. 

Info: www.playgroundsfestival.nl/the-art-department/

In samenwerking met indebuurt Eindhoven