Volledig scherm
Onderhoud paden Stadswandelpark © Geert Van Elten

Nieuw asfalt op paden Stadswandelpark Eindhoven

EINDHOVEN - De wandelpaden in een deel van het Eindhovense Stadswandelpark worden opgeknapt. Ze krijgen een nieuwe asfaltlaag.

In opdracht van de gemeente Eindhoven brengen medewerkers van de firma Mouwrik Waardenburg een nieuwe asfaltlaag aan. Meestal bovenop de bestaande paden, waardoor ze uiteindelijk een hoger oppervlak krijgen, wat helpt bij de afwatering naar de gazons en struiken.

Wortelgroei

Alleen waar de paden door bijvoorbeeld wortelgroei beschadigd zijn, wordt het oude asfalt weg gefreesd. Het werk wordt in verschillende fasen uitgevoerd. Vorig jaar is al een aantal paden vernieuwd. Het deel ten zuiden van de eendenvijver komt volgend jaar aan de beurt, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Het park was oorspronkelijk de groot uitgevallen tuin van de villa aan de Stratumsedijk van de Amsterdamse koopman Bernard Sinkel, ontworpen door tuinarchitect Leonard Springer. Blijkbaar is er bij de inrichting destijds op de centen gelet, want uitvoerder Frans Verhage heeft onder het versleten asfalt veel puin als ondergrond aangetroffen.

Heet

De reuk van vers asfalt en het gebrom van de machines weerhoudt dinsdagochtend niet iedereen van een wandeling in het park. Opzichter Gies van den Broek kan nog net op tijd het baasje waarschuwen als een klein loslopend hondje de pootjes op het nog vloeibare asfalt dreigt te zetten. ,,Gelukkig!” verzucht hij. ,,Mensen beseffen niet dat dat heet is. Wel 160 graden!”

  1. Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparantie’

    Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparan­tie’

    De bekeruitschakeling tegen NAC is bij PSV keihard aangekomen en zorgt voor nieuwe reuring na een toch al belabberd seizoen. Veel van wat er bij PSV gebeurt, lag en ligt door de slechte resultaten inmiddels onder een vergrootglas, tot aan de dokters en diëtiste toe. De bestuurders van de Eindhovense club liggen hier en daar onder vuur, maar vinden niet dat er olie op datzelfde vuur gegooid moet worden. Algemeen directeur Toon Gerbrands voelt totaal niet de behoefte om overal op te reageren, maar wil desgevraagd toch ingaan op enkele kwesties die het Eindhovens Dagblad aansnijdt. ,,Ethiek is voor mij veel belangrijker dan terugslaan of interne codes schenden.” Hij hoopt na een zware periode op eendracht, die in de clubhistorie altijd macht in plaats van machteloosheid maakte.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven