Volledig scherm
Eindhoven, Novalis © Kees Martens

Nieuw gebouw Novalis College in Eindhoven

EINDHOVEN - Vrijeschool onderwijs is populair. Het aantal leerlingen van het Novalis College in Eindhoven is in zes jaar tijd gestegen van 420 naar 600. Daarom laat het Novalis komend jaar een tweede schoolgebouw bouwen aan de Sterrenlaan.

Het huidige schoolgebouw, een markant en duurzaam ontwerp, is nog maar twaalf jaar jong. Maar het aantal leerlingen dat vmbo-t, havo of vwo aan het Novalis College volgt stijgt ieder jaar. Het brede, creatieve aanbod van het vrijeschool onderwijs — waar leerlingen ook leren zingen, smeden, koken of werken met textiel — is populair. Tot nu toe werd de groei van de school opgevangen met noodlokalen. Die worden nu vervangen door een permanent schoolgebouw, dat naast het huidige schoolgebouw aan de Sterrenlaan 16 komt te staan. 

De nieuwbouw zal eveneens 'onderscheidend zijn qua sfeer, uitstraling en functionaliteit', aldus het Novalis College. In totaal komt er 1500 vierkante meter lesruimte bij. Op dit moment wordt nog gewerkt aan een programma van eisen, daarna maakt de architect het ontwerp. Komend jaar start de bouw. 'In het voorjaar 2019 kan er les in worden gegeven', aldus de school.

Als het nieuwe gebouw eenmaal staat kan het Novalis College in totaal 680 leerlingen onderwijs bieden. Groter zal de school volgens de directie niet worden. 'Kleinschaligheid is één van de unieke kenmerken van het Novalis College.'

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven