Volledig scherm
PREMIUM
NUENEN - Opening calisthenics park bij de Pastoorsmast © Jean Pierre Reijnen

Nieuw Nuenens parkje staat in het teken van spelen en bewegen

NUENEN ,,Open het park, DJ, muziek! Veel plezier allemaal!" Zo liet wethouder Caroline van Brakel het nieuwe speelveld aan de Pastoorsmast officieel in gebruik nemen.

Het nieuw geopende veldje heeft van alles te bieden. Er is een veldje voor calisthenics (trainen in de buitenlucht met je eigen lichaamsgewicht), een groot voetbalveld en een mini-veldje, een basket, een klimrek, een picknickbank en er zijn twee half-overdekte hangplekken. En op deze ene zaterdag is er ook een dj die de gebruikers op volle sterkte muzikaal begeleidt.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven