Volledig scherm
Bram Tankink is samen met Puck Moonen ambassadeur van het nieuwe evenement in Eindhoven. © ANP

Nieuw wielerfestijn in Eindhoven in de maak

EINDHOVEN - De Vuelta op de High Tech Campus in 2020? Er wordt al voorzichtig over gedroomd, maar eerst moet komend jaar een nieuwe wielerkoers gestalte krijgen.  

Eindhoven is een stad met een rijke wielerhistorie, maar heeft al jaren geen eigen koers meer. Daar moet komend jaar verandering in komen. Op de High Tech Campus moet in juni een nieuw en blijvend wielerevenement verrijzen. Het terrein staat dan het hele weekend in het teken van wedstrijden (tot op het hoogste niveau) en de nieuwste fietsinnovaties, als het aan Super Sports Events ligt. Ook komen er tal van evenementen voor breedtesporters, zoals toertochten en dikke banden-races.

Vuelta

De ambities reiken zelfs verder. In 2019 hoopt de speciaal voor dit evenement aangestelde event-manager Bjorn van den Langenberg om de High Tech Campus op te laten nemen in het routeschema van de professionele Ster ZLM Toer. Daarnaast zou in 2020 een rit in de Vuelta over het terrein kunnen voeren. Dit scenario wordt op provinciaal niveau bekeken nu Breda probeert om de start van de Spaanse wielerronde, een van de drie grootste wielerevenementen ter wereld, binnen te halen. 

Van den Langenberg claimt in gesprek te zijn met meerdere sponsoren, waaronder Shimano en Structon. Het evenement kan in juni draaien op een begroting van 90.000 euro en kan rekenen op medewerking van de wielerclubs TML-Dommelstreek en TWC De Kempen. De komende jaren hoopt hij op een grotere begroting. "We zijn met veel partijen in gesprek en hopen eind deze maand alles rond te hebben", zegt Van den Langenberg. 

Eindverantwoordelijke partij is Corporate Vitality, dat op de High Tech Campus voor een goed en gezond vestigingsklimaat wil zorgen en ook bij bijvoorbeeld ASML medische keuringen verricht. "Het fietsfestijn helpt niet alleen om medewerkers vitaal te houden, maar ook om hen verbonden te laten blijven aan de bedrijven te plekke. Innovatie, vitaliteit en ook collegialiteit zijn belangrijke steekwoorden bij dit evenement", zegt Van den Langenberg.

Tankink en Moonen

"Bedrijventeams kunnen bijvoorbeeld ook meedoen en het is de bedoeling dat ze bij de TU/Eindhoven een test in hun nieuwe windtunnel kunnen doen." LottoNL-Jumbo-prof Bram Tankink en Lotto-wielrenster Puck Moonen zijn de ambassadeurs van het evenement. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven