Volledig scherm
Op het terrein rechts komt nieuwbouw voor de islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad, de bedrijfspanden ernaast maken waarschijnlijk plaats voor woningen. Archieffoto Ronald Otter.

Nieuwbouw islamitische school Eindhoven begonnen

EINDHOVEN - De bouw van het nieuwe onderkomen van de islamitische school Tarieq Ibnoe Ziyad aan de Frankrijkstraat is begonnen. De vergunningprocedure kon afgerond worden zonder bezwarenprocedure bij de rechtbank.

Directeur Mathijs Vermaas zegt 'heel blij' te zijn dat er geen verdere vertraging optreedt. De school kan nu als het goed is in het nieuwe schooljaar in gebruik genomen worden.

Tijdelijke locatie
De snelle procedure wordt ook met instemming ontvangen rond de Woenselsestraat, zegt een buurtbewoner daar. Volgens hem heeft de omgeving van het tijdelijke onderkomen van de islamitische school veel overlast door verkeerd parkerende ouders die hun kinderen weg komen brengen. Vooral op het terrein achter de woningen in de driehoek Woenselsestraat, Pisanostraat en Rodinstraat zetten veel ouders 's morgens hun wagen neer.

Directeur Vermaas zegt dat de grote aantallen ouders die hun kinderen wegbrengen inderdaad een probleem vormen op de locatie Woenselsestraat. "We hebben ouders erop gewezen dat ze hun auto niet verkeerd mogen parkeren. En we hebben ook de wijkagent wel eens ingeschakeld. Meer kunnen wij niet doen."

Volledig scherm
De islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad komt op de hoek Frankrijkstraat-Robbenstraat.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven