Volledig scherm
Het Stedelijk College aan de Henegouwenlaan in Eindhoven is deels gesloopt. De nieuwbouw start in mei. © Michel Theeuwen

Nieuwbouw Stedelijk College Eindhoven aan Henegouwenlaan begint in mei

EINDHOVEN Het Stedelijk College hoopt begin mei te kunnen beginnen met de nieuwbouw aan de Henegouwenlaan in Eindhoven. Een deel van de middelbare school is daar inmiddels gesloopt. Nu loopt de aanvraag voor de bouwvergunning. 

Dat zegt voorzitter Meine Stoker van het College van Bestuur van schoolbestuur SPVOZN van het Stedelijk. Alles verloopt volgens planning aldus Stoker. ,,We wilden de sloop zo snel mogelijk achter de rug hebben, al was het maar om problemen met mogelijke huisvesting van vleermuizen te voorkomen.” De schoolbestuurder verwijst daarmee naar de vertraging die nieuwbouw van het Huygens College aan de Rachmaninovlaan oploopt. Het ontwerpproces noemt hij 'intensief’ vooral om de school helemaal gasloos en energieneutraal (‘Nul op de meter’ dus met zonnepanelen om elektriciteit op te wekken) wordt. 

Sporthal Tempel als laatste gesloopt

Het deel van de school aan de kant van de Tempellaan is inmiddels gesloopt. Daar wordt de nieuwe school voor 1200 leerlingen gebouwd. Kosten: 18,5 miljoen euro. Stoker hoopt de nieuwbouw na de zomer van 2021 in gebruik te kunnen nemen. Vervolgens wordt de rest van het gebouw gesloopt. Hier wordt dan een nieuwe sporthal gebouwd die in de zomer van 2022 klaar moet zijn.  Die komt in de plaats van sporthal De Tempel op het terrein die als laatste gesloopt wordt. 

Leerlingen van de school voor (tweetalig) mavo, havo en vwo zijn nu verdeeld over de overgebleven gebouwen aan de Henegouwenlaan (onderbouw) en het oude Christiaan Huygens College aan de Broodberglaan/Torenberglaan (bovenbouw).

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwbouwplannen. Stoker wil die presenteren op de open dag van de school, op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari.  Meer informatie: stedelijkcollege.nl

In samenwerking met indebuurt Eindhoven