Winkelcentrum Ardèchelaan in de Achtse Barrier in Eindhoven met links het complex Cantershoef. De lage woningen naast het winkelcentrum moeten waarschijnlijk plaats maken voor nieuwbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Winkelcentrum Ardèchelaan in de Achtse Barrier in Eindhoven met links het complex Cantershoef. De lage woningen naast het winkelcentrum moeten waarschijnlijk plaats maken voor nieuwbouw. © Google Maps

Nieuwbouw woningen bij winkelcentrum Ardèchelaan Achtse Barrier in Eindhoven

EINDHOVEN - De opknapbeurt van winkelcentrum Ardèchelaan in de Achtse Barrier in Eindhoven wordt gekoppeld aan nieuwbouw van woningen. Daardoor ontstaan er meer mogelijkheden om het zieltogende gebied nieuw leven in te blazen. Daarvoor wordt waarschijnlijk wel de laagbouw van complex Cantershoef aan de Marnelaan gesloopt.  

De bewoners op leeftijd van die vijftien woningen hebben inmiddels een aanbod gekregen om in de hoogbouw een andere woning te betrekken. Daarover is de nodig onrust ontstaan. Maar directeur René Clijsen van verhuurder Stayinc. benadrukt dat zorgvuldig gewerkt wordt. ,,We hebben mensen extra tijd willen geven. Bovendien zijn er tot nu tot vooral scenario’s opgesteld. Die worden na de vakantie uitgewerkt. Daarbij gaan we de bewoners en de buurt betrekken.” 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven