Volledig scherm
040energie start met een nieuwe ronde informatieavonden over het plaatsen van zonnepanelen in Eindhoven. © 040energie

Nieuwe ‘actie’ zonnepanelen van 040energie in Eindhoven

EINDHOVEN - 040energie start een nieuwe ronde van acht informatieavonden voor huizenbezitters in Eindhoven die zonnepanelen willen leggen, eventueel met hulp van de vereniging.  

Ruim 500 zonnepaneelinstallaties zijn er in Eindhoven al gelegd in de vijf jaar dat 040energie bestaat. Vorig jaar waren dat er 160. En dat was onverwacht, zegt coördinator Dirk Veldman van de werkgroep Zonnepanelen van de vereniging. ,,Want vorig jaar is aangekondigd dat de salderingsregeling voor het betalen van stroom die je aan het netwerk levert, wordt beëindigd. Maar gelukkig werd wel duidelijk dat er een terugleversubsidie voor in de plaats komt. En wat ook belangrijk is, de prijzen van zonnepanelen blijven dalen, vorig jaar met 5 à 10 procent. Zo blijft een aantrekkelijke terugverdientijd van zo'n 7 jaar mogelijk”, aldus Veldman.

En dus gaat 040energie ervan uit dat ook in 2019 weer een ongeveer even groot aantal woningeigenaren zich aansluit en lid wordt. Voor de drie tientjes die dat voor drie jaar kost, krijgt het lid een gratis advies van een deskundige. De vereniging doet ook een aanbieding om panelen te laten leggen. Daarvoor wordt een tender uitgezet onder een bedrijven. ,,Maar iedereen is vrij om het zelf te regelen", benadrukt Veldman. 

Op verzoek van de gemeente Eindhoven - die de avonden sponsort - wordt daar ook extra aandacht besteed aan de Groene Zone, het initiatief van regiogemeenten om leningen te geven voor het plaatsen van zonnepanelen. Voor de 7000 beschikbare installaties hebben zich al 2263 inwoners van de regio gemeld, zo'n 800 keer zijn er al zonnepanelen geplaatst.  

Avonden

De bijeenkomsten over zonnepanelen op eigen dak zijn op donderdag 28 maart in ‘t Oude Raadhuis in Tongelre, maandag 1 april in De Hangar in Meerhoven, vrijdag 5 april in De Boemerang in Woensel-Oost, maandag 8 april in De Jaguar in Stratum, donderdag 11 bij Summa Zorg & Welzijn in Strijp, vrijdag 12 april in ‘t Slot in Gestel, woensdag 17 april in Blixems in Blixembosch en maandag 18 april in De Mortel in de Achtse Barrier. Deelname kan alleen na opgave via de site van 040energie

Welschap

Verder is de vereniging betrokken bij het grote zonnepark op Welschap, waar nog maar een klein deel van de panelen beschikbaar is, en de opleiding van energiecoaches die advies bieden aan huiseigenaren over de energietransitie bijvoorbeeld. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8435 stemmen