Voormalige V&D in Eindhoven.
Volledig scherm
Voormalige V&D in Eindhoven. © Rene Manders

Nieuwe allure voor oude V&D-pand in Eindhoven

EINDHOVEN - Een investering van 15 tot 20 miljoen euro moet van het Eindhovense V&D-pand dé blikvanger van de Eindhovense binnenstad maken. Pandeigenaar pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) mikt op een grote winkel over twee of drie verdiepingen op de hoek Rechtestraat met de Vrijstraat. Maximaal zesduizend vierkante meter. 

Verderop in de Vrijstraat zou dan nog ruimte zijn voor nog drie winkels op de begane grond en eventueel de eerste verdieping. Op de bovenliggende etages moeten woningen komen. Er wordt nog gekeken naar de mogelijkheden om een of meerdere verdiepingen bovenop de huidige zes te bouwen. ,,Dat is mede afhankelijk van de fundering onder het pand", legt George van Hooydonk van MN uit. MN is de uitvoerder van het pensioenfonds. Van Hooydonk is hoofd onroerend goed voor de Nederlandse markt.

Voorlopig ontwerp

De afgelopen maanden werd er door een architect hard gewerkt aan een impressie van hoe het nieuwe winkelpand er in de toekomst uit kan gaan zien. Geen definitief ontwerp maar een inkijk in de mogelijkheden van misschien wel de beste winkellocatie van Eindhoven. In het voorlopige ontwerp verdwijnt de huidige vliesgevel om plaats te maken voor een gevel met veel glas. Van Hooydonk hoopt dat er in 2018 duidelijkheid komt over de definitieve bestemming van het winkelpand dat in de huidige vorm ongeveer 16.000 vierkante meter beslaat.

Geen Hudon's Bay

Eind vorig jaar besloot PMT dat een complete transformatie van het pand de enige oplossing was om het een nieuwe invulling te geven. Lange tijd was het de bedoeling dat het volledige pand verhuurd zou worden aan warenhuisketen Hudson's Bay. De onderhandelingen met de Canadese keten liepen in augustus 2017 echter stuk op de benodigde investeringen. Van Hooydonk: ,,Wij waren bereid fors te investeren maar we zijn uiteindelijk niet tot een akkoord gekomen." Behalve Hudson's Bay is er volgens Van Hooydonk ook nog gesproken met nog een warenhuisketen dat de afgelopen jaren elders grote winkels opende maar recent weer sloot.

Internationale ketens

Een groot internationaal makelaarskantoor is door MN ingeschakeld om op zoek te gaan naar geïnteresseerde winkelketens voor het pand. ,,Dan moet je denken aan internationale partijen", aldus Van Hooydonk. ,,Wat betreft het hoekpand is het aantal winkelketens dat dergelijke oppervlaktes zoekt op twee handen te tellen. Er is interesse maar er staan nog geen handtekeningen." 

Volledig scherm
© ED
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven